Кулінарний фестиваль на Львівщині представить автентичні бойківські страви

Кулінарний фестиваль на Львівщині представить автентичні бойківські страви

Укрінформ
На фестивалі «Майстерка бойківської кухні», що пройде на хуторі Ровінь села Довге на Львівщині, запропонують автентичні бойківські страви, які можна буде не лише скоштувати, а й навчитися готувати.

Про це повідомляє управління туризму та курортів Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«На наших теренах етнічна група українців – бойки – населяє територію Сколівських Бескидів. До нині вони зберегли дуже багату матеріальну та нематеріальну культуру. Особливе місце належить традиційній бойківській кухні. У перспективі вона може стати основою для промоції і туристичного розвитку регіону», – розповіла керівник фестивалю Любов Горбацьо.

Серед страв, які учасники фестивалю матимуть змогу приготувати та скуштувати, будуть традиційні книші, ощипки, грибна юшка, колочений горох, мачанка та чорні пироги. А ще на гостей чекають лекція дослідниці бойківської кухні Любові Кузик, презентація книжки «Бойківська кухня», ігри та розваги.

Читайте також: У Чернівцях вперше проведуть фестиваль меду і трав'яного чаю

За словами директора управління туризму і курортів ОДА Наталії Табаки, бойківський колорит – особливість Львівщини, якою можна пишатися. Славнозвісні «Бойківські Фестини» на Турківщині раз на п’ять років збирають туристів з усього світу. У Львівському регіоні є також багато дерев’яних бойківських церков. Одна з них належить до переліку світової спадщини ЮНЕСКО. Це храм Собору Пресвятої Богородиці у Маткові. В селі Урич на Сколівщині діє культурний-громадський центр «Хата у Глубокім». Він розташований у відреставрованій автентичній дерев'яній бойківській садибі. Там можна оглянути сучасну етнографічну виставку.

«Фестиваль «Майстерка бойківської кухні» є гарним доповненням етнічного туризму у нашій області», – додала Табака.

Проєкт «Майстерка бойківської кухні» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, державного агентства розвитку туризму.

Фестиваль відбудеться 26 вересня, початок о 12:00. Участь у майстер-класах – безкоштовна.

Фото: ЛОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-