Україна розвиватиме оздоровчий і діловий туризм із Саудівською Аравією – ДАРТ

Україна розвиватиме оздоровчий і діловий туризм із Саудівською Аравією – ДАРТ

Фото
Укрінформ
Україна має намір розвивати оздоровчий і діловий туризм з Саудівською Аравією та країнами Аравійської затоки, вважаючи цей напрямок перспективним.

Про це сказала голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів під час пресконференції в Укрінформі на тему: «MMP Forum 2021 – Міжнародний форум для професіоналів ділового туризму, індустрії зустрічей і конференц-сервісу".

Олеськів вважає розвиток туризму з Саудівською Аравією дуже перспективним, адже лише за три літні місяці 2021 року Україну відвідала 41 тисяча громадян цієї країни, що в 10 разів більше, ніж за весь 2019 рік.

"Цієї осені ми плануємо прийняти декілька турів блогерів і ЗМІ з Саудівської Аравії, щоб показати дестинації як для оздоровчого, так і ділового туризму, конференц-індустрії, щоб компанії з країн Аравійської затоки могли приїжджати до нас на такі конференції",  – сказала вона.

Пресконференція щодо міжнародного форуму для професіоналів ділового туризму в Укрінформі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Голова ДАРТ зазначила, що зараз триває робота щодо лібералізації візового режиму не лише для громадян, а й усіх резидентів країн Аравійської затоки.

"Щоб надати витку цьому напрямку, треба лібералізувати візовий режим для резидентів країн Аравійської затоки, які там працюють, але не є громадянами цих країн і сьогодні мають доволі складний процес отримання візи. Ми працюємо з МЗС, Офісом Президента, щоб були спрощені можливості для отримання таких віз, бо завдяки цьому ми отримаємо більші групи ділових туристів для проведення конференцій в Україні", – наголосила вона.

Читайте також: Київ цьогоріч відвідали 300 тисяч іноземців – Кличко

Олеськів також зазначила, що більшість туристів з Саудівської Аравії не залишається тільки в Києві, а ще й подорожує до Західної України, тому в планах ДАРТ показувати їм можливості для всесезонного оздоровчого відпочинку в цьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-