На Рівненщині влаштують веломандрівку від «Козацьких могил» до мальовничого урочища

На Рівненщині влаштують веломандрівку від «Козацьких могил» до мальовничого урочища

Укрінформ
Новий туристичний велосипедний краєзнавчий маршрут, що охоплює низку археологічних та культурно-історичних пам’яток, прокладуть найближчої неділі у Рівненській області.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення у Фейсбуці «Острожчини туристичної».

«Стартуємо 12 вересня зі стадіону в Оженині. На маршруті побачимо пам'ятку археології «Козацькі могили», церкву Святого Миколая 1785 року, капличку у Бродові, понтонний міст, церкву Святої Трійці 1740 р. в Михалківцях, млин-вітряк, гігантський 750-тонний екскаватор та колишній маєток Марковича», – йдеться у публікації.

Також під час маршруту завдовжки до 35 км велотуристи побачать у Вільгорі пам'ятку археології у тутешньому городищі, подолають підвісний місток через Горинь. А ще разом із гідом милуватимуться неймовірним краєвидом біля церкви і камінного хреста, проїдуться мальовничими стежками цього куточка Волині.

Читайте також: Новий туристичний маршрут з Рівного об’єднає 7 міст трьох областей

Завершиться веломандрівка біля будинку лісника в урочищі Стадники, де туристи отримають майстер-клас з подолання рухомого містка на велосипеді.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цьогорічного туристичного сезону на Рівненщині презентували поліське сафарі й нові велосипедні маршрути. Зокрема, найпростіші веломандрівки прокладено рівниною в околицях Острога, а найскладніші – пересіченою місцевістю соснових та мішаних лісів з перепадами висот. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-