У Полтаві розпочали реставрацію обласного краєзнавчого музею

У Полтаві розпочали реставрацію обласного краєзнавчого музею

Фото
Укрінформ
У межах програми Президента «Велике будівництво» розпочалася реставрація будівлі Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Полтавської облдержадміністрації

«Відсьогодні розпочинаються реставраційні роботи… Краєзнавчого музею. Коли на наше запрошення Президент України Володимир Зеленський відвідав музей, він був вражений колекціями та експонатами. Звісно, ми розповіли й про всі існуючі проблеми з дахом, підлогою та стінами. Після чого отримали завдання реставрувати будівлю», – цитує пресслужба виступ очільника Полтавщини Олега Синєгубова під час презентації проєкту реставрації музею.

Над розробленням проєктно-кошторисної документації обласна адміністрація працювала 10 місяців. За словами Олега Синєгубова, першим завданням було збереження автентичного вигляду будівлі, яку у стилі український модерн для Полтавського земства на рубежі ХІХ-ХХ століть створив Василь Кричевський. Друге завдання – «поєднати історію та сучасність, найновіші розробки техніки для того, щоб зробити виставкові зали та експонати презентабельнішими, інформативнішими та мобільнішими».

Голова Полтавської ОДА додав, що область має отримати для виконання робіт субвенцію розміром 105 млн грн із державного бюджету, із обласного бюджету на першому етапі виділять понад 11,2 млн грн.

Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського заснований 1891 року. Фонди музею – унікальне зібрання предметів старовини, побуту та народного мистецтва, у якому не лише місцевий матеріал, а й старожитності різних частин світу: Стародавнього Єгипту, Індії, Японії, Китаю, Індонезії. Справжня гордість музею – козацькі старожитності. Загалом у музеї близько 300 тисяч експонатів.

Читайте також: На Сумщині ремонтують дорогу до популярного серед туристів крейдяного плато

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Фото: Полтавська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-