Кремінь нагадав про обов’язкове використання державної мови у туристичній сфері

Кремінь нагадав про обов’язкове використання державної мови у туристичній сфері

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь нагадав про використання державної мови в сфері туристичного та екскурсійного обслуговування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Уповноваженого

"Ми тісно взаємодіємо з різними сферами, різними галузями, з органами центральної влади, місцевого самоврядування. Зокрема з різними туристичними операторами. Напередодні імплементації 23 статті ми надіслали всі необхідні рекомендації та роз'яснення тим, кого ця норма закону стосується безпосередньо. Для того, щоб ними була проведена відповідна робота, для того, щоб мовний закон виконувався", – сказав Кремінь.

За словами Уповноваженого, його офіс і надалі буде співпрацювати з представниками різних сфер, надавати всю роз'яснювальну інформацію щодо імплементації мовного закону.

"Забезпечення функціонування української мови як державної – це щоденна й надзвичайно відповідальна робота. І від того, наскільки ефективно ми співпрацюємо й взаємодіємо з різними сферами, галузями, з органами центральної влади, місцевого самоврядування, наскільки ефективно громадяни України реагують на можливі порушення мовного законодавства, настільки результативним буде процес утвердження української мови", – додав Кремінь.

Читайте також: Кремінь нагадав театрам, що вистави недержавною мовою треба дублювати українською

Як повідомлялося, 16 січня 2021 року набули чинності норми статті 30 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", які регулюють використання державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Його статті впроваджуються в дію поетапно. Переважна більшість його норм набула чинності 16 липня 2019 року.

14 липня 2021 року Велика палата Конституційного Суду України визнала конституційним цей мовний закон.

З 16 липня 2021 року набули чинності частини друга-шоста, восьма статті 23 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», якою унормовано застосування державної мови у сфері культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-