Нацбанк відкрив виставку до 25-річчя гривні

Нацбанк відкрив виставку до 25-річчя гривні

Фото
Укрінформ
Національний банк відкрив виставку "Музей гривні просто неба" до 25-річчя національної валюти, яка триватиме до кінця вересня.

Як передає кореспондент Укрінформу, експозиція розміщена в Києві на Контрактовій площі й демонструватиметься з 2 до 30 вересня 2021 року.

"Рівно 25 років тому, 2 вересня 1996 року, народилася сучасна національна валюта – гривня. Ось уже чверть століття гривня – це не тільки грошова одиниця, національна валюта, але й символ нашої держави. І чверть століття Національний банк дбає про розвиток, захист та стабільність гривні", – сказав голова Національного банку Кирило Шевченко.

Він зазначив, що постійно ведеться робота над оновленням та осучасненням гривні. "І в день народження гривні даруємо українцям історію про неї, про її народження, відродження, сучасність та інноваційність. З нагоди ювілею гривні відкриваємо виставку "Музей гривні просто неба", – додав Шевченко.

Урочисте відкриття виставки "Музей гривні просто неба" у Києві / Фото: Юлія Овсяннікова

Відвідати виставку зможе кожен охочий.

Упродовж усього місяця гіди "Музею грошей" Національного банку проводитимуть безкоштовні екскурсії та квести для відвідувачів.

Читайте також: Музей на Рівненщині поповнився передруком Євангелія Бучацького

Фахівці Національного банку та партнери виставки розповідатимуть про дизайн банкнот і монет, про захист гривні, про готівкову й безготівкову гривню, показуватимуть, який вигляд зсередини мають банкомат та інкасаторська машина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-