На Донеччині з’явився ландшафтний заказник «Гірська долина»

На Донеччині з’явився ландшафтний заказник «Гірська долина»

Відео
Укрінформ
На Донеччині з’явилася нова природно-заповідна територія – «Гірська долина» – площею понад 500 гектарів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Донецькій обласній держадміністрації.

«В Донецькій області з’явився новий природний парк площею понад 500 гектарів. Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко підписав розпорядження «Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення «Гірська долина»… З-поміж іншого в новому ландшафтному парку є 12 видів рослин та 34 види тварин, які занесені до Червоної книги України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей ландшафтний заказник розташовано на території Нікольської селищної територіальної громади Маріупольського району.

Кореспонденту Укрінформу у Департаменті екології та природних ресурсів Донецької ОДА додали, що ці природні території включають переважно праві й частково ліві схили та днище балки Водяної з відрогами, що зайняті чагарниковими і петрофітними степами з нечисельними відслоненнями гранітних порід та щебенистими ділянками.

Читайте також: Липовецька астроблема стане заповідним об'єктом

З видів рослин, занесених до Червоної книги України, у парку зростають горицвіт волзький, карагана скіфська, гіацинтик Палласів, сон богемський, ковила українська, ковила Лессінга, тюльпан гранітний та інші. З видів тварин, занесених до Червоної книги України, зустрічаються тушкан великий, хом’ячок сірий, журавель степовий, огар, дрохва, змієїд, орел-карлик, сапсан, сиворакша, сорокопуд сірий, шпак рожевий, вусач мускусний та інші.

В ОДА нагадали, що в Донецькій області об'єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного і місцевого значення займають загальну площу понад 110 тис. га, що становить понад 4% її території. Присутні 10 із 11 категорій територій та об'єктів природно-заповідного фонду, що передбачені Законом «Про природно-заповідний фонд України». Відсутні біосферні заповідники. За кількісним складом переважають заказники місцевого значення, а за площею – національні й регіональні природні, ландшафтні парки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-