Липовецька астроблема стане заповідним об'єктом

Липовецька астроблема стане заповідним об'єктом

Укрінформ
Розташована на Вінниччині Липовецька астроблема набуде статусу об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення – геологічної пам’ятки природи.

Про це повідомляє управління у справах медіа та комунікацій Вінницької обласної ради, передає Укрінформ.  

Зазначається, що відповідне рішення схвалила постійна комісія з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури Вінницької обласної ради.

«Рішення прийнято, щоб створити на місці падіння метеорита туристичний об’єкт. Півтора року тому між Іллінецькою громадою та Липовецькою райдержадміністрацією був підписаний Меморандум про об’єднання зусиль щодо реалізації спільного туристичного проєкту «Астроблема» – мандруємо до метеорита палеозойської ери». На меті – розвиток туристичного центру відпочинку на природі на межі двох районів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Хмельниччині проклали турмашрут до «столиці» нацпарку «Подільські Товтри»

Зазначається, що проєктом передбачено створення умов для проведення науково-дослідних експедицій, наукових семінарів, конференцій, «зелених уроків», екскурсій та інших заходів. Щоб зробити цю місцевість туристично привабливою, планують розбудувати інфраструктуру, інженерні мережі, комунікації, санітарні зони, облаштувати місця для відпочинку та фотозони.

Новий природоохоронний об'єкт створюють на території Іллінецького кратера – астроблеми віком близько 400 млн років. Це єдина з астроблем України, що частково виходить на поверхню Землі. Кратер розташований на 8 км на захід від міста Іллінці (40 км на південний схід від Вінниці, на межі Липовецької та Іллінецької міських громад між селами Лугова, Слобідка та Жорнище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-