На Черкащині за підтримки МХП створили новий туристичний артоб’єкт

На Черкащині за підтримки МХП створили новий туристичний артоб’єкт

PR
Укрінформ
Унікальний артоб’єкт «Серце України», урочисто відкритий на Черкащині 23 серпня Президентом України, вже став місцем паломництва подорожуючих та туристів.

Щодня біля нього зупиняються автомобілі сотень українців. Усе заради того, аби зробити фото на згадку та почути, як б’ється серце України, повідомили Укрінформу в пресслужбі МХП.

Як зазначається у повідомленні, нову туристичну принаду Черкащини збудували до 30-ї річниці незалежності України на з’їзді автодороги Н-16 поблизу села Мар’янівка донедавна Шполянського району – у географічному центрі України. Артоб’єкт має форму кола, утвореного з 25 пар крил, що символізують єдність областей України та Республіки Крим. Кожна пара крил заввишки 5 метрів і прикрашена автентичними орнаментами, характерними для кожної області окремо.

Під склом у центрі комплексу міститься скульптура у вигляді серця, що завдяки підсвітці пульсує, а спеціальний звуковий супровід імітує його серцебиття.

Поруч із комплексом височіє 52-метрова щогла, на якій майорить найбільший у Черкаській області Державний Прапор України, розміром 13х9 метрів.

Читайте також: У Черкасах підбили підсумки конкурсу «Село. Кроки до розвитку» - МХП

На зведення цього артоб’єкту не було витрачено жодної копійки державних коштів. Усі гроші на його спорудження надали меценати та благодійники, про що нагадують відвідувачам інформаційні стенди, розміщені поруч. Одним з генеральних спонсорів цього будівництва став Благодійний фонд «МХП - Громаді».

«Створення цього об’єкту є хорошим прикладом того, як спільними зусиллями у доволі стислі терміни можна досягти поставленої мети. Саме в єдності наша сила, що й символізує цей комплекс у самому серці України. Переконана, в єдності влади, бізнесу, благодійників та меценатів – ключ швидких та якісних змін у житті громад і країни загалом. Разом ми спроможні зробити значно більше, ніж поодинці. Власне, тому гасло фонду: «Разом робимо важливе», - прокоментувала відкриття артоб’єкту директорка фонду «МХП - Громаді» Тетяна Волочай.

Як повідомлялося, Благодійний фонд «МХП - Громаді» провадить свою діяльність у 14 областях України на територіях громад, де працюють підприємства холдингу МХП. Лише протягом 2020 року фонд інвестував понад 200 мільйонів гривень у проєкти корпоративно-соціальної відповідальності.

Фото: Черкаська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-