На Харківщині Zmiiv Tour Fest зібрав близько 5 тисяч туристів з усієї країни

На Харківщині Zmiiv Tour Fest зібрав близько 5 тисяч туристів з усієї країни

Фото
Укрінформ
Наметовий фестиваль Zmiiv Tour Fest зібрав минулими вихідними близько 5 тисяч туристів з різних регіонів країни у Національному природному парку «Гомільшанські ліси», що у Харківській області.

Про це кореспонденту Укрінформу розказав завідувач відділу культури, молоді, спорту та туризму Зміївської міської ради Олег Бідулін.

«Цей фестиваль як презентація туристичних можливостей Харківщини у минулі вихідні вже вшосте пройшов на території Зміївського району. Його мета – зібрати якомога більше людей – мандрівників і туристів – в одному місці та продемонструвати туристичний потенціал рідного краю», – зазначив Бідулін.

За його словами, фестивальне містечко з 700 наметів, які учасники привезли з собою, розгорнули на березі річки Сіверський Донець. За програмою, саме тут відбулися пів сотні заходів – спортивних, дитячих, лекційних, історичних, концертних. Також на 10 локаціях діяли майстеркласи, фотозони, фудкорти, творчі конкурси.

«Вже увечері п’ятниці, коли ми зустрічали учасників фестивалю, перед гостями виступили члени харківського клубу бардівської пісні «Апостроф». У суботу на офіційне відкриття фестивалю збудували та спалили 3 величезні літери Z, T, F (перші літери назви фестивалю – ред.), продемонстрували виставку авто за участі членів харківського товариства «Друзі класичного авто», книжки для дітей, виконавчі таланти місцевих рок-гуртів «Сплетіння», «Скерцо», «Рвана рана», панк-року WINGE», – розповів Бідулін.

Читайте також: У Тернополі проведуть міжнародний фестиваль гончарів

На фестивалі відбувалися конкурси на найкращий намет, найоригінальніший костюм, мультиперегони на велосипедах, фестиваль патріотичної пісні, змагання з армреслінгу тощо. У неділю учасники мали змогу «зазирнути у космос» завдяки телескопам, які доставили на фестиваль у межах освітньої програми працівники Харківського планетарію ім. Гагаріна. Також відбулася екскурсія до сусіднього Заячого хутору – до будинку-музею відомого фотографа кінця 19-го - початку 20-го століття Олексія Іваницького, який увійшов в історію вітчизняного фотомистецтва кадрами з місця аварії царського поїзда у Борках поблизу Харкова у 1888 році.

За словами Бідуліна, фестиваль відбувся за фінансової підтримки Зміївської міської ради та Харківського обласного молодіжного центру, а також за участі фахівців Харківського організаційно-методичного центру туризму.

Фото: zmiiv.gromada.group

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-