У Тернополі проведуть міжнародний фестиваль гончарів

У Тернополі проведуть міжнародний фестиваль гончарів

Укрінформ
У Тернополі 26-29 серпня пройде Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять».

Цьогорічна тема фестивалю – «Кераміка Княжої доби», повідомила кореспонденту Укрінформу одна із організаторів, голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва Уляна Джигринюк.

«Торік через пандемію фестиваль проводили у форматі «онлайн», тепер вже зголосилися приїхати понад 30 знаних гончарів, творчість яких відома в Україні та світі. У контексті фестивальної теми «Княжа доба» упродовж чотирьох днів запланували провести низку зустрічей з талановитими гончарями та майстрами народних ремесел, влаштуємо тематичну виставку кераміки, проведемо веселі глиняні бої, майстеркласи та глиняну арттерапію», – розповіла Джигринюк.

За її словами, «родзинкою» фестивалю вперше стане єдина в Україні мобільна піч для випалювання кераміки, яку доставлять із Косова, що на Івано-Франківщині. Мобільне горно в стилі «дизель-панк» торік виготовила група тутешніх керамістів. За своєю конструкцією оригінальна піч ємністю у 600 літрів не має аналогів у світі.

Читайте також: У Кам’янці влаштують музейний вікенд

Під час фестивалю відбудуться й конкурси на вправність серед гончарів, глядачі побачать весь процес виготовлення кераміки включно з випалювання в унікальній печі, скуштують традиційні стародавні страви Тернопільщини, виготовленні виключно в глиняному посуді.

Також організатори фестивалю нададуть можливість зануритися в атмосферу середньовічного містечка, в якому всі охочі зможуть постріляти з лука, побачити лицарські бої, ефектні фізичні рукопашні поєдинки.

Завершиться фестиваль нічним вогняним шоу – випаленням велетенської скульптури із глини.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять» реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Мета фестивалю – популяризація народного мистецтва, демонстрація сучасних можливостей гончарного ремесла та ознайомлення з ним туристів, широкого загалу громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-