У нацпарку «Мале Полісся» розцвіли червонокнижні орхідеї

У нацпарку «Мале Полісся» розцвіли червонокнижні орхідеї

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині у національному природному парку «Мале Полісся» розцвіли три види орхідей, занесених до Червоної книги України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Національний природний парк «Мале Полісся».  

«Друга половина липня – час квітування на території НПП «Мале Полісся» неймовірно гарних орхідей – коручок. Саме зараз в межах парку активно квітнуть коручка чемерникоподібна, коручка болотна та коручка темно-червона», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці рослини – представники родини Орхідних (Orchidaceae), занесені до Червоної книги України, а також до Додатку ІІ Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES).

Загалом на території нацпарку ростуть 7 видів лісових, болотних і лучних орхідей – гніздівка звичайна, зозульки м’ясочервоні, зозульки плямисті, коручка болотна, коручка чемерникоподібна, коручка темно-червона, любка дволиста.

Ці види рослин досить стійкі до впливу антропогенних чинників, але на скорочення їхньої чисельності можуть впливати зміна середовища та безпосереднє знищення заради букетів.

Читайте також: У нацпарку «Мале Полісся» відкриють три веломаршрути

Національний природний парк «Мале Полісся» розташований на площі 8762,7 га. На його території росте 17 видів рослин, занесених до Червоної книги України та 36 видів, що охороняються у Хмельницькій області. У «Малому Поліссі» зустрічаються 15 видів тварин з Європейського Червоного списку, 123 види – з Додатку ІІ Бернської конвенції, 53 види, які занесені до Червоної книги України, 84 види, включені до переліку видів тварин, які охороняються у Хмельницькій області. На території парку розташована комплексна пам’ятка природи загальнодержавного значення «Озеро Святе».

Фото: Олександр Мнюх, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-