На Херсонщині для туристів розробили кавунові тури

На Херсонщині для туристів розробили кавунові тури

Укрінформ
На Херсонщині туристам пропонують кавунові тури – торік такий проєкт реалізували у тестовому режимі, і він виявився вдалим.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор приватного підприємства «Александр А. Синенко», де вирощують кавуни та дині, Олександр Синенко.

«У минулому році ми в тестовому режимі проводили такі тури, цьогоріч ми проєкт продовжимо. Це спільний проєкт з ХерсON (центр туризму та пригод ХерсON – ред.). Туристи приїздять, йдуть на поле і дивляться, як він росте, смакують кавун під час дегустації. Ми їх зустрічаємо, розповідаємо про кавун, його історію, історію краю», – розповів Синенко.

Як зазначив у розмові з кореспондентом агентства один із засновників центру туризму та пригод ХерсON Олексій Білецький, торік на кавуновому полі побували дві групи, цьогоріч планують запустити такі тури на потік.

Читайте також: На Херсонщині надходженя туристичного збору зросли на 18%

За його словами, цікавляться такими екскурсіями представники великих міст – одна група була з Києва, інша збірна. Під час екскурсії туристам розказують про ягоду, про те, як її вирощують, як вона дозріває, чому саме Херсонщина ідеально підходить для вирощування кавунів, як вибрати найсмачнішого кавуна.

Білецький зауважив, що дегустація безлімітна і можна насолоджуватися різними сортами кавуна, що вирощують у регіоні. Планується, що цьогоріч тури розпочнуться з 1 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонщина вирощує 75% усіх баштанних культур в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-