На Херсонщині надходженя туристичного збору зросли на 18%

На Херсонщині надходженя туристичного збору зросли на 18%

Укрінформ
У Херсонській області за січень-травень 2021 року сума надходжень туристичного збору зросла на 18%, як порівняти з аналогічним минулорічним періодом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА з посиланням на інформацію, оприлюднену під час селекторної наради. 

«За інформацією Головного управління ДПС у Херсонській області, за січень-травень 2021 року сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів становила 542 тис. грн, що на 18% більше показника 2020 року. Збільшення показників відбувається за рахунок стягнення туристичного збору на території місцевих рад, де кількість закладів розміщення та туристичних відвідувань значно менша, ніж у курортно-рекреаційних громадах», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив заступник голови  ОДА Микола Якименко, чинні ставки турзбору місцеві ради ухвалювали в 2019-2020 роках і сьогодні їх потрібно переглянути.

Читайте також: На Херсонщині оприлюднили календар туристичних подій на 2021 рік

Наразі в курортних населених пунктах Генічеської та Скадовської місцевих рад ставка турзбору становить переважно 6 грн (0,1% від розміру мінімальної заробітної плати) з однієї особи за добу (як для внутрішніх, так і для іноземних туристів), у Лазурному – 15 грн як для внутрішніх, так і для іноземців, у Залізному Порту – 15 грн для внутрішніх туристів та 24 грн для іноземців, у Приморському  – 30 грн для внутрішніх та 60 грн для іноземців, у Хорлах  – 30 грн для внутрішніх і 15 грн для іноземців, у смт Каланчак – 30 грн для внутрішніх та 300 грн для іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-