Авіасполучення з усіма курортами Туреччини поновлене – консул України в Анталії

Авіасполучення з усіма курортами Туреччини поновлене – консул України в Анталії

Укрінформ
Авіасполучення з курортними містами на півдні Туреччини, призупинене 1 липня, відновлюється.

Затримки рейсів до Анталії сталися через закінчення договору МАУ з Державіаслужбою Туреччини, а в Бодрумі – через знеструмлення терміналу, повідомив у коментарі Укрінформу консул України в Анталії Емір Рустамов.

«За наявною у нас інформацією, причина затримки рейсів авіакомпанії МАУ – у закінченні договору з Державіаслужбою Туреччини та невчасному поданні нового. Станом на даний час усі необхідні дозволи вже отримано. Літаки вилетіли з України та після прибуття одразу будуть відправлені з Туреччини», – сказав Рустамов.

Українцям, які не змогли вчасно вилетіти з Бодрума, надано готельні номери, забезпечено харчування.

«Стосовно Бодрума: дійсно, вчора в аеропорту було пошкоджено електрокабелі та знеструмлено міжнародний термінал. Як наслідок, два рейси авіакомпанії «Азур» затрималися на 12 та 10 годин. Туристів було розміщено в готелях», – повідомив дипломат.

За його словами, туристів нічних рейсів у готелі розмістили вранці. Частина пасажирів вранішніх рейсів очікує в аеропорту, їм двічі надали харчування та забезпечили водою. Тим пасажирам рейсів, які мали вилітати у другій половині дня, продовжено перебування в готелях, де вони відпочивали.

Читайте також: Аеропорт «Одеса» півтори доби не прийматиме і не відправлятиме літаки

Раніше в МЗС України заявили про те, що графік відправлень літаків з Анталії зсувається через затримку авіарейсів з України до Туреччини. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив консульству України в Анталії взаємодіяти із авіаперевізником, а також, для забезпечення українських пасажирів харчуванням і тимчасовим розміщенням в готелі, працювати з турецькою владою з метою якнайшвидшого відновлення авіарейсів.

У МАУ заявили, що вимушені затримки чартерних рейсів до Анталії зумовлені різким сезонним збільшенням кількості рейсів, а також відновленням авіасполучення Туреччини із РФ, що спричинило суттєве ускладнення слотрегулювання.

Фото надано Консульством України в Анталії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-