Таїланд відкрив Пхукет для вакцинованих від COVID-19 іноземних туристів

Таїланд відкрив Пхукет для вакцинованих від COVID-19 іноземних туристів

Укрінформ
Таїланд вперше від початку пандемії коронавірусу відкрив популярний туристичний острів Пхукет для вакцинованих від COVID-19 іноземців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.  

Зазначається, що на острів пускатимуть тільки повністю вакцинованих туристів з країн з низьким та середній рівнем ризику захворювання. Іноземцям потрібно буде надати негативний тест на коронавірус, а також інші необхідні документи.

Після приїзду мандрівники мають дотримуватися різних обмежувальних заходів, зокрема носити захисну маску на вулиці. Їм також потрібно буде зупинитися в спеціальних сертифікованих готелях, де вакциновано 70% персоналу, і завантажити спеціальний додаток з відстеження на свій телефон.

Очікується, що в четвер на Пхукет прибуде близько 400 іноземних туристів з Дохи, Тель-Авіва, Сінгапуру та Абу-Дабі.

Якщо ж іноземні громадяни захочуть відвідати інші райони Таїланду, їм доведеться упродовж двох тижнів залишатися на території цієї країни.

Зазначається, що жителі Пхукета отримали пріоритет для вакцинації до відкриття туристичного сезону, принаймні 70% населення острова отримали одну дозу вакцини Sinovac або AstraZeneca.

Читайте також: Словаччина з 9 липня запроваджує обов’язковий карантин для невакцинованих туристів

Загалом близько 10% населення Таїланду отримали принаймні одну дозу вакцини, тоді як 4% вже повністю вакциновані.

Якщо досвід з відкриттям Пхукета для іноземних туристів буде вдалим, уряд Таїланду планує зробити доступними з 1 жовтня дев'ять інших популярних туристичних напрямків – Бангкок, Чонбурі, Чіангмай, Пхетчабурі, Прачуап Кхірі Кхан, Фанґнґа, Крабі, Сурат-Тхані та Бурірам.

Наразі Бангкок та ще п'ять провінцій перебувають під обмеженнями щодо коронавірусу впродовж 30 днів. Обмеження набули чинності 28 червня після збільшення кількості випадків захворювання на COVID-19.

За оцінками влади, торік через пандемію коронавірусу Таїланд втратив близько $ 50 млрд доходу від туризму.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 1 липня у світі виявлено 182 981 857 випадків зараження коронавірусом. При цьому зареєстровано 3 962 879 смертей, одужали – 167 568 193 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-