Атракції п’яти областей об’єднають у проєкт «Волинь туристична»

Атракції п’яти областей об’єднають у проєкт «Волинь туристична»

Укрінформ
Проєкт «Волинь туристична», який презентували сьогодні у Дубенському замку, об’єднає туристичні «магніти» п’ятьох областей – Рівненської, Житомирської,  Хмельницької, Тернопільської та Волинської.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби Рівненської ОДА.

«У Дубенському замку відбувся міжрегіональний форум територій історичної Великої Волині. Учасники заходу обговорили спільні проекти, заслухали виступи експертів, презентували туристичний потенціал областей та сформували спільний план дій», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що саме об'єднання зусиль та ресурсів дасть змогу трансформувати розрізнені пропозиції в цілісну дестинацію «Волинь туристична». Вона матиме унікальне обличчя, а відтак – конкурентні переваги на ринку туристичних продуктів.

Як повідомляв Укрінформ, пандемія спонукала туристичну галузь Рівненської області переформуватися.

Тут роблять акцент на цифрове перевтілення, посилення грантової складової та розвиток креативних індустрій. Серед основних напрацювань – ребрендинг «Рівненщини туристичної», який передбачає оновлений тематичний сайт, запуск туристичних гідів та екскурсій, а також оцифрування понад 100 культурних та туристичних об’єктів.

Нині в області є понад 2 380 пам’яток культури різного статусу. Для деяких з них почали виготовляти паспорти. Такі документи вже зробили для палацу Красицьких у Володимирці, костелу Святого Лаврентія у Тайкурах.

Читайте також: Тернопілля: перетворити мальовничі руїни на «туристичну Мекку»

Раніше повідомлялося, що у межах програми транскордонної співпраці Польщі, України та Білорусі реалізовується проєкт «Культурна спадщина Рівненщини» із бюджетом 59 тис. євро.

Активувалося залучення коштів через громадський бюджет Рівного, цього року на секторальну підтримку Євросоюзу претендують 22 проєкти на 286 млн грн.

Фото: rv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-