На Чернігівщині стартував ремонт дороги між селами-перлинами Мезинського нацпарку

На Чернігівщині стартував ремонт дороги між селами-перлинами Мезинського нацпарку

Укрінформ
У Понорницькій громаді Чернігівщини розпочався ремонт 5 км дороги між селами Вишеньки та Радичів, які входять до автомобільного туристичного маршруту територією Мезинського національного природного парку.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА, передає Укрінформ. 

"Розпочато роботи з поточного середнього ремонту ділянки автомобільної дороги місцевого значення О250801 Вишеньки – Радичів – Іваньків – /Т-25-39/ у Новгород-Сіверському районі за програмою Президента України "Велике будівництво". Обсяг фінансування – понад 25,4 мільйона гривень", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що на цій частині дороги частково обмежать рух транспорту.

Села Радичів і Вишеньки входять до закільцьованого автомобільного туристичного маршруту територією Мезинського НПП. Радичів, зокрема, – частина так званої "Мезинської Швейцарії" і насамперед славиться надзвичайно гарними краєвидами на Десну, її заплавні луки та найбільше в Україні заплавне озеро Хотинь, які можна оглядати згори. Неподалік Радичева, у с. Мезин, розташовані знаменита Мезинська палеолітична стоянка первісної людина та археологічний музей.

Читайте також: На Волині закінчили ремонт 26 км дороги до Шацьких озер

Вишеньки приваблюють туристів не лише краєвидами Придесення, а й пам’ятками архітектури кінця XVIII століття – палацом графа Рум’янцева-Задунайського та збудованою ним же Успенською церквою.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що цього року в межах президентської програми розвитку інфраструктури планується збудувати або оновити 6500 км доріг в Україні.

Фото: cg.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-