Морська вода біля пляжів Одеси непридатна для купання – міськрада

Морська вода біля пляжів Одеси непридатна для купання – міськрада

Укрінформ
Через зливові дощі, що випали протягом останніх днів в Одесі, та скиди поверхневих вод у прибережну зону Чорного моря, ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області рекомендує тимчасово утриматися від купання на місцевих пляжах до особливого розпорядження.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради, передає Укрінформ.

"Через зливові опади, які пройшли в Одесі 12-13 червня, велика кількість поверхневих вод потрапила в акваторію міських пляжів. Тому рекомендовано тимчасово утриматися від купання в морі", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рекомендація Держпродспоживслужби – запобіжний захід "з метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації в літній період та профілактики захворювань, які передаються водним шляхом".

Читайте також: Лише шість одеських пляжів отримали цьогоріч санітарні паспорти

Нагадаємо, фахівці ДУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України" та Держпродспоживслужби моніторять якість морської води за санітарно-мікробіологічними показниками у 22 визначених контрольних точках Одеси та області. Зокрема, біля міських пляжів "Лузанівка", "Ланжерон", "Відрада", "Дельфін", "Аркадія", "Чайка", "Курортний", "Золотий берег" та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-