Музей «Букринський плацдарм» може стати туристичним «магнітом» – Немчінов

Музей «Букринський плацдарм» може стати туристичним «магнітом» – Немчінов

Фото
Укрінформ
Національний музей-меморіальний комплекс «Букринський плацдарм» може перетворитися на один із туристичних «магнітів» не лише Київської області, а й України.

Таку думку після відвідування закладу висловив Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у дописі в Телеграмі, повідомляє Укрінформ. 

Разом із керівництвом Київської облдержадміністрації, Обухівської районної ради урядовець зустрівся з керівництвом музею, ознайомився з експозицією, станом та матеріально-технічною базою закладу.

«Музей «Букринський плацдарм» заслуговує на розвиток та посісти гідне місце серед туристичних «магнітів» не лише Київської області, а й України. Для мене це ще й особисто важливо, адже це в тому числі вшанування пам'яті та вдячність за мирне життя моєму діду — Герою Радянського Союзу Немчінову Івану Миколайовичу», – написав міністр Кабміну.

Музей «Букринський плацдарм» може стати туристичним «магнітом» / Фото: сторінка Олега Немчінова в Фейсбуці

За його словами, саме за форсування Дніпра, захист та утримання Букринського плацдарму, а також за проявлену мужність його дід отримав звання Героя Радянського Союзу. «Так, у вересні-жовтні 1943 року Іван Немчінов вміло організував прикриття вогнем дивізіону форсування Дніпра передовими загонами піхоти в районі села Зарубинці Канівського району Черкаської області», – зазначив Немчінов.

Читайте також: На Хмельниччині визначили туристичні «магніти»

Букринський плацдарм – один із плацдармів на правому березі Дніпра, в районі Великого Букрина за 80 км на південний схід від Києва, який у вересні 1943 року захопили війська Воронезького фронту під час битви за Дніпро. Плацдарм становив 11 км уздовж фронту і до 6 км углиб. Спроби розпочати з нього наступ на Київ у жовтні 1943 року двічі завершувалися невдачею, що змусило перенести центр наступу на Лютізький плацдарм. Війська, що залишилися на Букринському плацдармі, здійснювали допоміжний удар, відволікаючи на себе частину сил противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-