На Закарпатті зацвіла Долина нарцисів

На Закарпатті зацвіла Долина нарцисів

Укрінформ
На Закарпатті розквітла унікальна Долина нарцисів. Цьогоріч цвітіння затрималося на понад два тижні.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів закарпатський гід Сергій Прокоп.

За його словами, перші квіти розкрилися в Долині нарцисів під Хустом минулого тижня, на вихідних він із туристам фіксував тут до 50% відкритих бутонів. 

"Утім, половина нарцисів в Долині іще в бутонах, вони розквінуть масово за кілька днів, тому сміливо прогнозуємо пік цвітіння на наступні вихідні, 22-23 травня", – сказав Прокоп. 

Він зауважив, що цьогоріч Долина нарцисів запізнилася із цвітінням і пропустила пікові потоки туристів на Закарпатті на початку травня, відтак, цвістиме переважно для місцевих. 

Читайте також: У Вінниці в центральному парку розквітли 40 тисяч тюльпанів

"Іще один нюанс – цьогоріч через холодну весну квіти пізно розкрилися, але зараз уже достатньо тепло, то цвітіння буде недовгим. Тому радимо усім, хто бажає побачити Долину нарцисів в цвіту, поспішити", – додав гід. 

За його словами, наразі вхід на територію заповідника для дорослих коштує 25 гривень, дитячий та пільговий квитки – 15 гривень.

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч у Долині нарцисів продовжується експеримент еколога Мішеля Якобі, який випасає в заповіднику стадо карпатських буйволів.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-