Жителям Штатів дозволять поїздки до Європи вже влітку - NYT

Жителям Штатів дозволять поїздки до Європи вже влітку - NYT

Укрінформ
Американці, вакциновані проти COVID-19, уже влітку зможуть відвідувати країни Євросоюзу з туристичною метою - після більш як річного обмеження на поїздки.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це повідомляє The New York Times.

Швидкі темпи вакцинації у Сполучених Штатах і активні переговори між Вашингтоном  та Брюсселем щодо запровадження прийнятних для ЄС сертифікатів щеплень дадуть змогу Єврокомісії рекомендувати країнам відійти від політики карантинної ізоляції, відновивши трансатлантичні поїздки.

«Наскільки я розумію, американці використовують вакцини, схвалені Європейським агентством з лікарських засобів», - заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв’ю NYT. Вона наголосила: 27 держав ЄС беззастережно прийматимуть усіх, хто щеплений такими препаратами. Як уточнюється, EMA схвалило всі три вакцини, які використовуються у Сполучених Штатах: Moderna, Pfizer/BioNTech і Johnson&Johnson.

Читайте також: У світі зробили понад мільярд COVID-щеплень

Фон дер Ляєн нагадала, що США планують до червня вакцинувати 70% дорослого населення, що достатньо для створення колективного імунітету в країні.  Однак не уточнила, коли саме американцям дозволять туристичні поїздки до Європи.

За даними видання, протягом кількох тижнів між офіційними особами ЄС та США ведуться дискусії про форму COVID-паспортів. Пропонується, зокрема, видавати сертифікати європейського зразка особам, які пред’явили достовірні документи про щеплення у своїх країнах. Водночас обговорюється можливість визнання іноземних сертифікатів без обміну їх на європейські.

Читайте також: У ЄС розповіли, коли планують досягти колективного імунітету до COVID-19

Як переконався кореспондент Укрінформу, нині посвідка про щеплення, яку видають у США, заповнюється медсестрою від руки в пункті вакцинації - і не може бути визнана як офіційний документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-