На Буковині через холодну весну досі не розквітли тюльпанові поля

На Буковині через холодну весну досі не розквітли тюльпанові поля

Укрінформ
Через прохолодну погоду два найбільші тюльпанові поля у Чернівецькій області досі не розквітли, цього очікують наприкінці квітня – початку травня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли власники тюльпанових полів у селах Мамаївці та Магала, що поблизу Чернівців.

"Звичайно, що погода вплинула на терміни цвітіння тюльпанів. Бо цього року пізня весна і наразі поле ще не розквітло. Ми очікуємо період цвітіння приблизно на кінець квітня – початок травня. Можливо, на сам Великдень зацвіте поле", – сказала власниця тюльпанового поля поблизу села Магала Мирослава Мерешко.

За її словами, було висаджено понад 3 мільйонів цибулин на площі 3,5 гектара. Квітнутимуть тюльпани різних сортів, різної височини, різних кольорів.

"Кожного року ми продумуємо нові місця для фотозон, щоб людям було цікаво відвідувати наші поля. Цього року також буде кілька нових фотозон. Окрім тюльпанів, цього року ми також висадили півонії та лаванду, які цвістимуть вже влітку", – додала власниця квіткового поля.

Читайте також: На Буковині цього року висадили на тюльпановому полі близько двох мільйонів квітів

Після початку цвітіння тюльпанів там планують розпочати приймати відвідувачів. Власники обіцяють дотримуватись усіх карантинних вимог і наголошують, що територія квіткового поля велика, тому зможуть приймати одночасно по кілька десятків відвідувачів, не наражаючи нікого на небезпеку.

Початку цвітіння тюльпанів чекають і на іншому тюльпановому полі Чернівецької області, що у селі Мамаївці. Цього року там висадили близько 2 мільйонів квітів на території у понад 3,5 га. Торік тюльпани розквітли вже усередині квітня. Проте холодні ночі цієї весни внесли свої корективи.

"Через погодні умови тюльпани поки не розквітли. Хоча у цей же час минулого року був період активного цвітіння. Але навіть минулої ночі було два градуси тепла. Тому квіти поки не поспішають розпускатися. Орієнтовно ми плануємо працювати у більш-менш нормальному режимі вже десь на Великдень. Тобто, на початку травня очікуємо період цвітіння", – розповів співвласник тюльпанового поля Владислав Венгринюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-