Україна і Греція обговорюють двосторонні документи про COVID-вакцинацію – грецький міністр туризму

Україна і Греція обговорюють двосторонні документи про COVID-вакцинацію – грецький міністр туризму

Укрінформ
Україна та Греція у межах відновлення туристичних подорожей обговорюють можливість двосторонньої домовленості щодо визнання документів про вакцинацію від коронавірусу, схвалених у цих країнах.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр туризму Греції Харіс Теохаріс. 

«Ми вже проводимо технічні обговорення, щоб зрозуміти деталі щодо того, які документи для вакцинації ви видаєте, чи є вони цифровими, хто їх видає, і таке інше. Тож ми збираємо всю інформацію, необхідну для того, щоб мати змогу приймати людей і перевіряти їх на нашому кордоні», – сказав урядовець.

За його словами, формат погодження цих деталей ще не встановлений, але він буде «чи шляхом обміну листами між міністрами закордонних справ, чи шляхом підписання угоди».

Читайте також: Ізраїль з 23 травня відкриється для щеплених від COVID-19 туристів

За словами міністра, Греція чекає від української сторони зразки сертифікатів вакцинації, які мають містити важливі деталі англійською мовою, і впевнений, що «люди зреагують у потрібний час».

Як повідомлялося, Грецька Республіка з 14 травня планує приймати українських туристів у межах відкриття кордонів для низки країн з-поза Шенгенської зони за дотримання необхідних умов в’їзду та перебування. 

За словами міністра, для в’їзду до Греції українцям необхідно буде пред’явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-