На Львівщині середньовічну фортецю Тустань засипало квітневим снігом

На Львівщині середньовічну фортецю Тустань засипало квітневим снігом

Фото
Укрінформ
Залишки середньовічної наскельної фортеці Тустань у Сколівському районі, яка продовжує приймати відвідувачів, сьогодні, 6 квітня, припорошило весняним снігом.

Про це в коментарі кореспонданту Укрінформу повідомила фахівець з маркетингу та комунікацій ДІКЗ «Тустань» Юлія Прус.

«Не дивлячись на пандемію і карантин, екскурсійні маршрути на території заповідника продовжують працювати для туристів, оскільки ми розташовані просто неба. А от Музей Тустані та Культурний центр «Хата у Глубокім» зараз не приймають відвідувачів», – сказала Прус.

На Львівщині середньовічну фортецю Тустань засипало квітневим снігом / Фото: Марія Савуляк, ДІКЗ «Тустань»

Державний історико-культурний заповідник «Тустань» створено 5 жовтня 1994 року.

Як повідомляють у ДІКЗ «Тустань», наскельна фортеця в заповіднику, яка датується ХII-ХVІ ст., – це унікальна пам’ятка природи та будівництва, яка не мала аналогів у Європі. Фортеця діяла як потужний оборонний, митний та адміністративний центр.

Читайте також: На Закарпатті сніг засипав дерева, що вже встигли зацвісти

Нині можна прогулятися промаркованим маршрутом довкола скель та піднятися на дитинець. Звідти відкривається  краєвид на Сколівські Бескиди і долину села. Також можна побачити рештки забудови: це 4 тисячі пазів і врубів у камені.

За цими слідами український науковець Михайло Рожко під час експедицій у 1971-2004 роках створив графічну реконструкцію наскельної дерев’яної фортеці. Її гіпотетичний вигляд можна побачити у 3D-моделі, в мобільному застосунку Tustan AR та під час віртуальних польотів Тустань VR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-