У Рівному показали відреставрований меч XI століття

У Рівному показали відреставрований меч XI століття

Фото
Укрінформ
Після тривалої реставрації у Рівненському краєзнавчому музеї виставили на огляд меч, якому майже 1 тис. років.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення музею у Фейсбуці.

«Незвичайну виставку одного експоната відкрили у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Її єдиним, проте унікальним експонатом став меч, знайдений у 1991 році в літописному Дорогобужі. Цінну зброю археологічна експедиція під керівництвом Богдана Прищепи виявила у комплексі кінця XII – пер. половини XIII ст.», – йдеться в дописі.

Також повідомляється, що археологи схиляються до думки, що меч виготовили дещо раніше – в другій пол. XI – на поч. XII ст.

У Рівному показали відреставрований меч XI століття / Фото: Рівненський краєзнавчий музей

Із 2017 року меч перебував на реставрації у Національному науково-дослідному реставраційному центрі. Над його дослідженням та реставрацією впродовж чотирьох років працював художник-реставратор вищої категорії Віктор Голуб. Саме він і запропонував завідувачу відділу давньої історії та археології музею Олексію Войтюку, учню Богдана Прищепи, презентувати відреставрований меч на окремій виставці. Її органічно доповнили ілюстраціями процесу реставрації та зображенням батальних сцен Радзивіллівського літопису, над оформленням яких працювали фахівці музею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-