В Україні відновлюють процес присвоєння зірок готелям – МКІП

В Україні відновлюють процес присвоєння зірок готелям – МКІП

Укрінформ
Комісія зі встановлення категорій готелям та іншим об'єктам відновлює свою роботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП

«Маємо 75 заявок від готельєрів на визначення категорій, іншими словами – присвоєння зірок. Зараз такі категорії з п’яти тисяч закладів розміщення в Україні мають не більше двохсот. Велика частина заявок подана вперше, у частини учасників ринку вже закінчується строк дії ліцензій, деякі потребують категоризації для відкриття гральних закладів», – сказала голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

Зазначається, що перше засідання комісії відбудеться 16 березня і буде транслюватися онлайн на офіційній Фейсбук-сторінці агентства. Напередодні затверджено новий склад Комісії із встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення.

Як повідомляється, повноваження зі встановлення категорій готелям торік було передано від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до ДАРТ, діяльність якого спрямовується міністром культури та інформаційної політики України. До складу оновленої комісії увійшли представники ДАРТ, МКІП, Антимонопольного комітету, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, представники громадськості, спеціалісти готельної та туристичної галузей.

«Нашою метою було законодавчо закріпити якісні зміни і запустити роботу Комісії з принципово новими, прозорими підходами до аналізу і затвердження заявок. Категоризація закладів розміщення – це насамперед відповідність стандартам, підвищення якості сервісу, і, як наслідок, отримання нових можливостей для залучення туристів», – сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Читайте також: У МКІП назвали п'ять досягнень міністерства за рік

Головна відмінність у роботі новостореної комісії під керівництвом ДАРТ – юридичний статус (з цього часу у своїй діяльності комісія керується нормативно-правовим актом, виданим МКІП і зареєстрованим Міністерством юстиції України, а не внутрішнім організаційно-розпорядчим документом).

Наступна відмінність – доброчесність. Зі складу комісії вилучили представників органів стандартизації та сертифікації, участь яких у комісії створювала конфлікт інтересів на всіх етапах. І також – прозорість. Усі засідання комісії будуть відбуватися з онлайн-трансляцією розгляду кожного пакету документів для забезпечення публічного, правдивого та прозорого оцінювання претендентів.

Також паралельно запрацювала Комісія з апеляцій, яка буде розглядати скарги на рішення Комісії з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році ДАРТ готує низку рекламних програм для розвитку внутрішнього, в’їзного та ділового туризму.

Нині в агентстві активно розвивають внутрішній туризм у межах програми "#МандруйУкраїною". Також створена маркетингова кампанія Visit Ukraine NOW, яка націлена на міжнародний ринок. Окрім цього, розвивається напрям ділового туризму – Meet in Ukraine NOW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-