У МКІП назвали п'ять досягнень міністерства за рік

У МКІП назвали п'ять досягнень міністерства за рік

Інфографіка
Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики назвали п'ять досягнень за рік роботи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП в Фейсбуці.

"ТОП-5 досягнень МКІП. Підтримка культури та креативних індустрій. Ухвалено законопроєкт, який передбачає зменшення ставки ПДВ для культури та креативних індустрій до 7%. Виділено 1 млрд грн для підтримки сфери культури в умовах пандемії. Заклади культури можуть надавати низку послуг, не сплачуючи оренду та витрачаючи 100% зароблених коштів на розвиток власної матеріально-технічної бази. Реалізовано пілотний проєкт з інклюзивної мистецької освіти в 17 мистецьких школах 12 регіонів", – йдеться у повідомленні.

Також серед своїх досягнень за рік МКІП називає розвиток українського кіновиробництва. Зазначається, що було ратифіковано Угоду про спільне виробництво аудіовізуальних творів між Кабінетом Міністрів України та урядом Канади. Зокрема, було запущено механізм кеш-рібейтів для кіновиробництва і розпочато міжнародні зйомки в Україні.

Україна приєдналася до Eurimages – європейського фонду підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних творів.

Одним із досягнень є ратифікація Другого протоколу до Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту. "175 об’єктів культурної спадщини в тимчасово окупованому Криму внесено до державного реєстру нерухомих пам’яток. В Україну повернуті дві картини, які були втрачені в ході Другої світової війни, а також одну картину передано в дар Україні", – повідомляють у міністерстві.

Також було запущено Секретарiат Уповноваженого із захисту державної мови та розроблено онлайн-платформу з вивчення української мови.

Ще одним досягненням МКІП є реалізація всеукраїнського проєкту "Мандруй Україною". Було розроблено регіональні стратегії розвитку туризму та визначено "туристичні магніти" регіонів.

Читайте також: МКІП презентувало дослідження про вплив креативних індустрій на розвиток економіки

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики 3 березня розпочало прийом заявок на участь у відборі проєктів за програмою "Велика реставрація".

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що в межах програми "Велика реставрація" упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток в усіх регіонах України.

На "Велику реставрацію" цього року закладено 2 млрд грн, з них 1,7 млрд грн закладені у спецфонд від гральної сфери і 300 млн грн – загального фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-