На Прикарпатті капітально відремонтують музей «Писанка»

На Прикарпатті капітально відремонтують музей «Писанка»

Велике будівництво
Укрінформ
На Прикарпатті у 2021 році в межах національної програми «Велике будівництво» реалізують 14 проєктів, серед яких і капітальний ремонт музею «Писанка» в Коломиї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Івано-Франківська ОДА.

За їхньою інформацією, в області також планують звести 4 школи: в селі Вишків Калуського району, в селі Чукалівка Івано-Франківської міської ради, у селищі Делятин та у селі Красноїлля Верховинського району. Два дитсадки обіцяють збудувати у селі Чорнолізці Тисменицького району та у селі Стопчатів Косівського району.

«Цей проєкт передбачає нове будівництво чотирьох спортивних об’єктів, зокрема, модульного спортивного залу у с. Королівка Коломийського району та спортзалів у школах у с. Новиця Калуського району, с. Старий Косів Косівського району, с. Заріччя Надвірнянського району», – зазначили в ОДА.

Окрім цього, в Галичі збудують першу чергу очисних споруд, в селі Пшеничники зведуть народний дім, а у селі Старий Косів – культурно-мистецький центр «Дзбан».

Як повідомляло агентство, раніше Держтуризм обрав місто Коломию на Івано-Франківщині туристичним «магнітом», який має активізувати розвиток внутрішнього туризму. У Коломиї планували облаштувати оглядовий майданчик на Ратуші та провести ремонтні роботи в музеї «Писанка».

Читайте також: На Прикарпатті з’явиться музей-дзбан із мінікінотеатром та гончарними майстернями

Торік на Прикарпатті реалізували теж 14 проєктів будівництва. Для цього скерували 119 млн грн, у тому числі з Державного фонду регіонального розвитку - 106,1 млн грн та місцевого бюджету – 12,9 млн грн.

Музей «Писанка» – архітектурна споруда у формі найбільшого у світі писанкового яйця заввишки 14 м та діаметром 10 м, яка стала візитівкою Коломиї. Ця культурна установа збудована у вересні 2000 р. спеціально для збереження і експонування творів писанкового розпису – писанок.

Зараз музей володіє колекцією, що налічує понад 6000 писанок, представлених з переважної більшості областей України (Тернопільської, Львівської, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Одеської), а також з Пакистану, Шрі-Ланки, Білорусі, Польщі, Чехії, Швеції, США, Канади, Франції та Індії. Деякі експонати були виготовлені ще на межі ХІХ–ХХ ст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-