У Хмельницькому будують туристично-інформаційний центр

У Хмельницькому будують туристично-інформаційний центр

Укрінформ
У Хмельницькому до кінця травня планують завершити роботи з облаштування на площі біля кінотеатру імені Тараса Шевченка туристично-інформаційного центру міста за кошти ЄС.

Як передає Укрінформ із посиланням на Агенцію розвитку Хмельницького, встановлення інфоцентру – один із результатів проєкту "Створення інноваційних об’єктів туристичної інфраструктури Хмельницького регіону із туристично-логістичним центром в місті Хмельницькому". 

"Проєкт реалізовується за кошти, отримані від Європейського Союзу у межах виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики. Проєкт став переможцем у категорії "Розвиток туризму". Тривалість проєкту – 32 місяці. Загальний бюджет становить 9,9 мільйона гривень, з яких 9,4 мільйона – грантові кошти, 500 тисяч гривень – кошти міського бюджету", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за грантові кошти встановлять туристичний інфоцентр, закуплять модульний світлодіодний екран, встановлять 13 сенсорних інформаційних кіосків, розроблять сайт і мобільні додатки, виготовлять сувенірну брендовану продукцію, розроблять туристичні маршрути по місту й області та інше.

Читайте також: У Хмельницькому водонапірну вежу перетворять на туристичний об’єкт

"Об'єкт (туристично-інформаційний центр – ред.) ще незавершений, тому він зараз у такому недобудованому стані. Роботи тривають щодня. Вартість цієї споруди 1,6 мільйона гривень. За ці кошти облаштовують і систему кондиціонування, опалення, водночас використовуються якісні матеріали. ТІЦ – це не кіоск, як дехто каже, це споруда, зроблена за принципом модульного будиночка під ключ зі всіма комунікаціями і меблями. Його площа 36 квадратних метрів", – розповіла місцевому порталу "Є" директорка комунальної установи "Агенція розвитку Хмельницького" Леся Герасимчук. 

За її словами, ТІЦ надаватиме безкоштовні інформаційні послуги щодо туристичних об'єктів, закладів харчування, дозвілля, транспорту, торговельних установ. Також поширюватиме рекламно-інформаційну продукцію, продаватиме сувеніри та організовуватиме семінари й тренінги для учасників ринку туристичних послуг. Планують в ТІЦ і продавати тури в межах області, які проходять через місто Хмельницький. Для цього спеціально розробили туристичні маршрути, також хочуть співпрацювати з комерційними агенціями.

Повноцінний запуск роботи у форматі новоствореного комунального підприємства "Хмельницький туристично-інформаційний центр" заплановано до 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-