Ведмежий притулок «Домажир» відкрив туристичний сезон

Ведмежий притулок «Домажир» відкрив туристичний сезон

Укрінформ
У ведмежому притулку "Домажир", що на Львівщині, стартував 5-й туристичний сезон. Центр не приймав відвідувачів від листопада 2020 року через карантинні обмеження, локдаун та зимовий сон ведмедів.

Як передає Укрінформ із посилання на пресслужбу Львівської ОДА, реабілітаційний заклад прийматиме туристів щодня, крім понеділка, з 09:00 до 18:00. 

Наразі у "Домажирі" живуть 22 вихованці. Більшість із них уже прокидаються після тримісячного зимового сну.

За словами директора реабілітаційного центру Ігоря Николина, до відкриття сезону працівники встановили новий вольєр із барлогами, підготували розвивальні іграшки для ведмедів та по-новому облаштували територію для гостей.

Кожен відвідувач може побачити ще сонних клишоногих, побувати на екскурсії, придбати сувеніри в крамниці, зайти у місцеве кафе, а діти – відвідати лісову школу, спеціальну екскурсію, а також майстер-класи.

Крім того, "Домажир" розширює межі діяльності й стає одним із туристичних центрів. Зокрема, вже сьогодні відвідувачам пропонують майстер-клас яворівського розпису, смакування локальною кухнею, зокрема яворівським пирогом. Це дає змогу ознайомитись з елементами нематеріальної культурної спадщини регіону.

У 2021 році територію притулку планують розширити, тут встановлять нові лісові вольєри. Також, за інформацією менеджерки з маркетингу центру Ольги Федорів, у закладі хочуть прийняти 8 нових ведмедів. Першого нового мешканця планують привезти у червні.

Читайте також: У «Синевирі» весна розбудила ведмедів

Як зауважив начальник відділу розвитку туризму та курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський, який побував на відкритті нового туристичного сезону у ведмежому притулку, сюди хочуть прокласти велосипедний шлях зі Львова.

"Один із наших спільних для управління й притулку амбітних планів на майбутнє – це ознакування велосипедного туристичного шляху зі Львова до притулку "Домажир". Це полегшить орієнтування для велосипедистів, відвідування цього центру для них стане зручнішим. Так намагаємось розвивати усі варіанти подорожей до притулку", – розповів Лозинський.

Ведмежий притулок "Домажир" – унікальний природний екоосвітній простір для порятунку бурих ведмедів, розташований за 15 км від Львова поблизу села Жорниська. Заснований 2017 року за підтримки Міжнародного благодійного фонду "Чотири лапи" (Австрія). Притулок допомагає повноцінно жити клишоногим, яких врятували із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів.

У притулку, в умовах максимально наближених до природніх, врятовані ведмеді проходять процес реабілітації та відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-