Модернові «родзинки» Чернігова об’єднали в новому турмаршруті

Модернові «родзинки» Чернігова об’єднали в новому турмаршруті

Укрінформ
У Чернігові презентували новий туристичний маршрут і сайт "Чернігівський модерн",  який у карантинних умовах дає змогу прогулятися містом віртуально.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо містянам та гостям Чернігова індивідуальний туристичний маршрут історичним центром, що об’єднує сім будівель: від найбільш відомої пам'ятки північного модерну (Дворянського земельного та селянського поземельного банку – нині це обласна бібліотека ім. В. Короленка) – до найзагадковішого дива дерев'яного модерну – житлового будинку на вул. Академіка Павлова, 9. Адже історія Чернігова – це не лише храми та монастирі, а ще й насичений і яскравий "губернський період", – розповіла на презентації віцепрезидентка ГО "Київ-Тампере" Світлана Романченко.

За її словами, розроблення нового маршруту відбулося в межах проєкту "Час нових історій", який реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Він стартував у 2019 році й був присвячений селищу Козелець Чернігівської області. Цьогоріч ГО "Київ-Тампере" та її партнер – ГО "Простір вільної освіти" – звернули увагу на модернові "родзинки" Чернігова.

Читайте також: У мисливському господарстві на Чернігівщині створили заповідник для фотополювання

Першими маршрут віртуально пройшли присутні на презентації працівники Чернігівського туристичного інформаційного центру та журналісти. Вони побачили, що сайт "Чернігівський модерн" містить загальну мапу та опис маршруту, а також сторінки, присвячені окремим будівлям – з описом, аудіогідом, відеонарисом та добіркою фотографій.

Загальна протяжність нового маршруту – 4,8 км. Пройти його в реальному часі запропонують, коли карантинні обмеження будуть зняті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-