Житомирщина запрошує на романтичний турмашрут «Троянди та виноград»

Житомирщина запрошує на романтичний турмашрут «Троянди та виноград»

Укрінформ
На Житомирщині мандрівникам пропонують триденний туристичний маршрут «Троянди та виноград», в межах якого можна дізнатися чимало цікавих романтичних історій.

Про це повідомляє Житомирська ОДА.

«Запрошуємо до нового туристичного маршруту «Троянди та виноград». Маршрут розрахований на 3 дні. Основна ідея – література, романтика, кохання. Відомі історії кохання, що пов’язані із Житомирщиною та романтична архітектура», – йдеться в повідомленні.

Перший день подорожі розпочинається у Житомирі з ранкової прогулянки містом з екскурсією до літературного музею. Далі заплановане відвідування Шодуарівського парку, під час якого екскурсовод розкаже про історію кохання барона де Шодуара. Після поселення в готель можна обрати екскурсію на замкову гору, до краєзнавчого музею, до Музею космонавтики ім. С.П. Корольова, авторську екскурсію «Аристократичний Житомир» з відвідуванням будинку-музею В. Короленка або пройтися з гідом пішохідною вулицею Михайлівською.

Другого дня туристам пропонують знайомство з містом Бердичів. Зазначається, що, подорожуючи з групою або власним автомобілем, можна заїхати до села Старий Солотвин та зробити селфі на романтичному острові кохання, на якому є відомий будиночок рибалки.

Читайте також: У Калуші розробляють туристичну мапу старого міста

Знайомство з Бердичевом розпочинається з екскурсії до так званого «Бердичівського трикутника»: кляштор Босих Кармелітів, Музей Джозефа Конрада, Музей історії міста. Після цього буде відвідування костелу святої Варвари, де вінчалися відомий французький письменник Оноре де Бальзак та Евеліна Ганська, в якому варто послухати романтичну історію їхнього кохання. Після поселення у готель туристи зможуть піти до Музею єврейства, пройтися центром міста та побачити пам’ятник костюмчику з Бердичева та арку бажань, а також відвідати магазин Бердичівської швейної фабрики «Braga».

Третій день турмашруту – це поїздка до села Верхівня Ружинського району та екскурсія до садиби-палацу польських аристократів Ганських, де разом із дружиною Евеліною Ганською жив письменник Оноре де Бальзак. Садиба складається з палацу у стилі ампір площею 2077 кв. м, двох одноповерхових флігелів, родинної церкви, винного погребу, господарських споруд та парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-