Одеський музей вирішив створити серію коміксів з кішкою в головній ролі

Одеський музей вирішив створити серію коміксів з кішкою в головній ролі

Фото
Укрінформ
Одеський муніципальний музей особистих колекцій ім. О. Блещунова випустить серію коміксів про відвідувачів, експонати, головною героїнею якої стане місцева кішка Маруся.

Про це повідомляється на сторінці закладу в Facebook

"Ми – перший в Україні музей, який випускає музейні комікси. Автором ілюстрацій стала завідувачка виставками Дому Блещунова, художниця Марія Апрятова. Героїня коміксів – Марісель Дворська-Брехунець, а її прототип – наша музейна кішка Маруся Дворська-Брехунець", – йдеться в повідомленні .

За словами автора коміксів, вибір героїні – вдалий, адже засновник музею Олександр Блещунов дуже любив тварин, у нього були собаки й коти.

Щодо достовірності зображеного на коміксах Марія Апрятова каже, що складно обіцяти фактичний реалізм у світі, де коти ходять на задніх лапах. "Але такі ситуації трапляються. Можливо, комусь все це нагадає історії з власного життя і допоможе посміхнутися", – зазначила художниця.

Читайте також: "Я і мої папуги" та "Джоконда": в Одесі з’явиться галерея просто неба

Обсяг серії залежатиме від успіху серед глядачів, але поки автор готує кілька графічних історій про відвідувачів, кумедні випадки із музейного життя, а також невеликі пам'ятки про те, як зробити відвідування музею більш цікавим і приємним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-