Угорщина оштрафувала Booking.com на 7 мільйонів євро

Угорщина оштрафувала Booking.com на 7 мільйонів євро

Укрінформ
Угорський антимонопольний регулятор наклав рекордний штраф розміром 7 млн євро на систему інтернет-бронювання житла Booking.com за "агресивні" методи продажу, які чинять психологічний тиск на клієнтів.

Про це повідомляє The Jakarta Post із посиланням на AFP. 

"Нідерландську фірму оштрафовали на 7 мільйонів євро (7,5 мільйонів доларів) за недобросовісну торгову практику, повідомило Бюро з питань захисту економічної конкуренції (GVH). Так, варіанти безкоштовного скасування для певних пропозицій доступні лише за деяких умов та впродовж певних періодів, що робить їх "оманливими", – йдеться в публікації.

Крім того, зазначили в антимонопольному регуляторі, вебсайт чинив "несправедливий психологічний тиск" на споживачів, щоб ті швидко забронювали житло. Йдеться про наведення інформації щодо того, скільки номерів залишилось за рекламованою ціною або скільки інших людей дивилися на той самий варіант.

Читайте також: Євросоюз розробить "COVID-паспорт" для туристичної галузі

Як повідомляють місцеві ЗМІ, штраф, встановлений на основі доходів компанії в Угорщині, – найбільше в історії країни покарання за порушення прав споживачів.

Водночас представники Booking.com заявили, що "розчаровані" таким рішенням.

"Дані клієнтів та відгуки показують, що інформація на нашій платформі надзвичайно корисна для мандрівників. Усе на нашому вебсайті, включно з тим, як ми показуємо ціни та платіжну політику, а також доступність та популярність певних місць розміщення..., має на меті допомогти клієнтам", – зауважили в компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-