Льодовики Аляски та гавайські вулкани: віртуальні екскурсії нацпарками США

Льодовики Аляски та гавайські вулкани: віртуальні екскурсії нацпарками США

Укрінформ
Служба національних парків США спільно з Google пропонують оцінити красу дикого американського ландшафту за допомогою віртуальних екскурсій.

Про це йдеться на сторінці Посольства США в Україні на платформі Medium.

«Запрошуємо вас відвідати древній льодовик на Алясці або вапнякову печеру в Нью-Мексико під час віртуальної екскурсії національними парками США. Служба національних парків США в партнерстві з Google пропонує 360°-огляд п’яти національних парків країни, щоб кожен міг оцінити красу дикого американського ландшафту», – йдеться в повідомленні.

Охочі, зокрема, можуть «відвідати»:

  • Національний парк «Кенайські фіорди» на Алясці, що налічує 38 льодовиків, кожен з яких розташовується на крижаному полі Хардінга – льодовиковому покриві площею 181 тис. гектарів.
  • Національний парк «Гавайські вулкани». Тут можна побачити, як вивергають розплавлену лаву вулкани Кілауейа і Мауна-Лоа. А ще – прогулятися пішохідними стежками й пройти через коридор-трубу із застиглої лави.
  • Національний парк «Карлсбадські печери» в пустелі Чіхуахуа (штат Нью-Мексико) цікавий тим, що на його території налічується понад 119 печер, а два об’єкти парку занесені до Національного реєстру історичних місць.
  • Національний парк «Брайс-Каньйон» у штаті Юта – це не один гігантський каньйон, а безліч різних заглиблень і чашоподібних утворень уздовж великого плато. Найбільшим є амфітеатр Брайс, усіяний «худу» – шпилями ерозивної породи, які також мають міфологічне значення для місцевих індіанських племен.
  • Національний парк «Драй-Тортугас» (штат Флорида) розташувався безпосередньо в океані. До нього входять сім островів. Дістатися до парку можна лише човном або гідролітаком. Тут до уваги відвідувачів – зведений в XIX столітті Форт-Джефферсон, коралові рифи та розмаїття морських і наземних тварин.
Читайте також: Закарпатці провели віртуальну екскурсію мініскульптурками шести міст

«Систему національних парків називають «найкращою ідеєю Америки» через збереження природної краси й вільного доступу для загальної публіки. Служба національних парків управляє 62 нацпарками та 83 національними пам’ятками країни», – зазначили в посольстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-