Дітей покликали

Дітей покликали "пройтися" слідами луцьких кликунів

Укрінформ
У Луцьку в п’ятницю, 10 квітня, відбудеться дитяча онлайн-екскурсія "Слідами кликунів", присвячена мініатюрним скульптуркам міста.

Про це повідомляє пресслужба Управління туризму та промоції міста Луцької міськради на сторінці в Facebook із посиланням на екскурсовода Наталію Куяву. 

"Друзі, запрошую ваших діток віком від 7 до 11 років на пізнавальну онлайн-екскурсію "Слідами кликунів", яка відбудеться у п’ятницю о 18.00 на платформі Zoom. Під час екскурсії діти будуть розгадувати загадки, відповідати на питання, розважатися, і, водночас, познайомляться з кликунами Луцька та дізнаються цікаві факти про місто", – написала Куява у своєму дописі

Триватиме екскурсія 40 хвилин. Участь у ній безкоштовна, але кількість учасників обмежена – до 10 осіб.

Щоб долучитися до онлайн-прогулянки, потрібно встановити Zoom, написати Наталії Куяві у месенджер про своє бажання відвідати екскурсію та перейти за надісланим посиланням.

Читайте також: Луцьк залишився без однієї зі своїх туристичних "родзинок"

Нагадаємо, середньовічний кликун – один із головних давніх символів Луцька. В епоху Середньовіччя кликун повідомляв населенню найрізноманітнішу інформацію: від вшанування полководців до виклику громадян до суду. У Луцьку ж кликуни, крім того, стояли на нічній варті в замку та "кликали " – постійно перегукувалися, а в разі пожежі чи нападу ворогів били на сполох. Саме ритуал  "кликання " обумовив появу місцевої назви – кликун.

Упродовж останніх років у місті встановили кілька бронзових фігурок-кликунів. Серед них – кликун з ключем із логотипом міста біля міськради; фігура біля замку Любарта з копією кахлі з давнім зображенням кликуна, яку віднайшли на початку ХХ століття; кликуни Зірко на Театральному майдані й Музи'ка біля Палацу культури.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня невідомі викрали мініатюрну скульптуру кликуна, який читає книгу, встановлену поблизу головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-