У Чорнобильській зоні з'являться повітряні маршрути для туристів

У Чорнобильській зоні з'являться повітряні маршрути для туристів

Укрінформ
ДП "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження" планує у 2020 році відкрити декілька нових туристичних маршрутів у Чорнобильській зоні, зокрема повітряні подорожі.

Про це розповів помічник директора ДП "ЦОТІЗ" Кирило Гарник, повідомляє пресслужба держпідприємства.

"Враховуючи тренд, який спостерігається у лютому, вважаємо, що в 2020 році буде туристичний бум до Чорнобиля. Щоб задовольнити попит відвідувачів, ми підготували на початок сезону декілька нових маршрутів, зокрема відкриємо й повітряні подорожі зоною відчуження", – сказав Гарник.

Зокрема, від початку року Чорнобильську зону відчуження відвідали понад 10 тисяч осіб. У січні зареєстрували 4470 відвідувачів, у лютому – 6210.

Читайте також: У Чорнобилі цьогоріч очікують до 200 тисяч туристів

"Зазвичай взимку туристів приїздить менше, але цьогоріч дуже комфортні погодні умови, тому ми не відчули суттєвого спаду. Окрім того, постійний розвиток інфраструктури сприяє швидкому та комфортному перебуванню в зоні відчуження", – зазначив Гарник.

Як повідомлялося, у 2019 році Чорнобильську зону відчуження відвідали 124 тис. осіб. Серед країн-лідерів, громадяни яких побували в Чорнобилі: Україна – 26228 осіб, Велика Британія – 18460, Польща – 10416, Німеччина – 9015, Сполучені Штати Америки – 6441, Чехія – 4582.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-