В Овручі з’явилися вказівники для туристів

В Овручі з’явилися вказівники для туристів

Фото
Укрінформ
У місті Овруч на Житомирщині, що свого часу був центром древлянської землі, встановили вказівники та інформаційні стенди для туристів.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомила начальник відділу економічного розвитку і залучення інвестицій Овруцької міськради Оксана Левківська.

«В Овручі новий туристичний сезон розпочався зі встановлення чотирьох інформаційних стендів та двох вказівників. Стенди розміщені біля Свято-Василівського та Спасо-Преображенського соборів, у сквері, де вперше був похований князь Олег Святославович, та на будинку Цалка, де розташовані Мала академія народних мистецтв та ремесел і Музей овруцької соломки. Там є інформація про об’єкти, їх фото та QR-коди, завдяки яким можна дізнатися більше. Натомість вказівники показують туристам шлях до усіх цих чотирьох локацій», – розповіла Левківська.

За її словами, вказівники розташовані в різних частинах міста. Один – при в’їзді зі сторони Житомира та Києва, а інший – зі сторони Білорусі, з якою межує Овруцький район.

Співрозмовниця зауважила, що стенди і вказівники з’явилися завдяки мінігранту «Розвиток туристичної галузі в Овруцькій ОТГ» розміром 1000 доларів США, який Овруч отримав у межах програми «Успішні локальні громади» та проєкту «Розвиток туристичних потенціалів громади».

Наразі в Овруцькій ОТГ завершують підготовку інтерактивної карти з туристичними об’єктами, а також розробляють туристичний логотип.

Читайте також: Туристів на Рівненщині відправлять на бурштинове сафарі

Як додала Левківська, в межах мінігранту в Овруцькій ОТГ також провели конкурс «10 цінностей громади», під час якого визначили 10 об’єктів, які додатково включать до туристичного маршруту. Зокрема, це – Зелена гора (місце поховання одного із цадиків), Фоснянський ступеньок (за легендами, там на камені є слід Богородиці, а вода з джерела вважається святою), перешийок у селі Хайча (водоспади і каньйон), дерев’яна церква Святого Різдва 1871 року та інші.

Крім того, в Овруцькій ОТГ за грантові кошти випустили сувенірну продукцію: календарі з краєвидами краю та інформацією про фестивалі й магніти.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині Овруцька, Олевська, Словечанська та Народицька ОТГ планують запустити спільний туристичний кластер «Древлянський край».

Фото надані Оксаною Левківською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-