На Херсонщині вдвічі зросли надходження від туристичного збору

На Херсонщині вдвічі зросли надходження від туристичного збору

Укрінформ
На Херсонщині станом на 1 жовтня 2019 року сплачено 6,15 мільйона гривень туристичного збору, що в 2,3 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це на пресконференції заявила в.о. начальника ГУ ДПС у Херсонській області та АР Крим Наталія Невдах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закінчився літній туристичний сезон, море пішло у відпустку, і ми готові підбити підсумки. На початку року ми ставили амбітні плани – збільшити надходження туристичного збору майже удвічі. Цього ми досягли. За підсумками цього року вже надійшло 6,1 млн  гривень (станом на 1 жовтня 2019 року – ред.) проти 2,6 млн у минулому році. Збільшились надходження на 3,5 млн гривень. Остаточні цифри ми побачимо в листопаді", – зазначила Невдах.

Рекордсменом туристичних перегонів став Генічеський район – 2094,9 тис. грн туристичного збору (збільшення на  945,2 тис. грн). У Голопристанському району надходження турзбору зросли майже вчетверо та становлять 2073,9 тис. грн. Далі йде Скадовський район – 823,4 тис. грн – збільшення у 3,3 раза та Каланчацький район з сумою надходжень 391 тис. грн - збільшення у 5,7 раза.

Читайте також: Пілотний проєкт "Херсон-Тур" зацікавив майже 7 тисяч туристів

За словами Невдах, у питанні туристичного збору багато залежить від організації роботи селищних, сільських  рад і ОТГ. Вона відзначила, зокрема, успішну роботу  Щасливцевської та Новофедорівської сільських рад.

Зростання туристичного потоку відпочивальників на Херсонщину якісно вплинуло на показники надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів, зазначають фіскали.

Надходження єдиного податку з фізичних осіб зросли на 23% або на 52,3 млн грн та становлять 282 млн грн (у курортних районах приріст становить 5,8 млн грн або збільшення на 23%).

У розрізі галузей найбільше зростання середньомісячних надходжень спостерігалося за напрямками тимчасового розміщення і харчування – на 2,4 млн грн або 81% та транспорту – на 3,4 млн грн або майже 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-