Пілотний проєкт

Пілотний проєкт "Херсон-Тур" зацікавив майже 7 тисяч туристів

Укрінформ
На Херсонщині майже 7 тисяч туристів скористалися екскурсійним супроводом у межах пілотного проєкту "Херсон-Тур". 

Про це на пресконференції розповіла директор департаменту туризму та курортів ОДА Тетяна Волинець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Херсон-Тур" – це впровадження досвіду Туреччини та Єгипту з супроводу екскурсійних груп… Ми бачили, як пропонуються екскурсії у цих країнах: людина відпочиває в готелі, а менеджери пропонують весь спектр екскурсійних послуг. На жаль, у нас це відсутнє, у багатьох готелях, пансіонатах та базах відпочинку не пропонують екскурсії. Мені було приємно, що сам бізнес до нас з цим звернувся. У цьому році ми лише працювали у селищі Хорли і в Скадовську. Це був пілотний наш проєкт, він був вдалий. Багато людей скористалися і поїхали на екскурсії, майже 7 тисяч відпочивальників", - сказала Волинець.

Вона зазначила, що головна мета цього проєкту – показати відпочивальникам Херсонщину та впровадити нову якість екскурсійного супроводу груп.

За її словами, зазвичай відпочивальникам  пропонують екскурсії перевізники."Ці люди їдуть без туристичного супроводу, вони не застраховані, їм не розповідають про Херсонщину. Перевізник їх просто везе від точки "А" до точки "Б". Висадили їх. А де "Асканія-Нова"? А їм у відповідь: "А ви що, не бачите – от вона перед вами", – розповіла Волинець.

Читайте також: Нові маршрути й вінтажна кухня: на Херсонщині стартує соціальний туристичний проект

Як поінформувала директор департаменту туризму та курортів ОДА, в межах проєкту були підготовлені гіди – для них провели навчання.

"Екскурсії презентували в 3D, ми обрали топ-п’ятірку яскравих екскурсій і намагалися зробити їх якісно від початку до кінця. Автобус відповідав нормам перевезення. Гід супроводжував групу", – додала  Волинець.

Вона зазначила, що такий туристичний продукт має готувати не департамент, а туроператор, проте цей ланцюжок порушений.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині в червні цього року стартував соціальний туристичний проєкт за п'ятьма маршрутами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-