На шляхах активного туризму Херсонщини з'являться вказівники

На шляхах активного туризму Херсонщини з'являться вказівники

Укрінформ
На Херсонщині почали встановлювати вказівники для ознакування шляхів активного туризму.

Про це повідомляється на сайті департаменту туризму та курортів Херсонської ОДА.  

"Департаментом туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації передано вказівники туристичної навігації для ознакування екологічних стежок на туристичних шляхах національних природних парків. Це вагомий крок на шляху покращення безпеки активного туризму в Херсонській області", – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що цьогоріч на Херсонщині вперше було створено Реєстр шляхів активного туризму відповідно до вимог Державного стандарту (ДСТУ 7450:2013). Як результат: сім шляхів будуть ознаковані згідно з чинними стандартами.

Читайте також: На Херсонщині розповіли, з яких країн до них їхали туристи

В ОДА наголосили, що кожен турист має знати все про маршрут, яким бажає пройти: його вид, протяжність, цікаві об’єкти, що зустріне на своєму шляху. Крім того, якщо мандрівник заблукав, вказівники допоможуть зорієнтуватися на місцевості та знайти вихід. Тож ознакування – це не тільки питання доступності інформації, а й безпеки.

"Запрошуємо всіх представників заповідників, нацпарків та авторів маршрутів внести їх до Єдиного реєстру шляхів активного туризму та отримати власний реєстраційний номер", - наголосили в департаменті.

Читайте також: На Херсонщині діджиталізують сферу туризму

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Херсонщині здійснюють туристичне ознакування в національних парках. За словами керівника департаменту туризму та курортів облдержадміністрації Тетяни Волинець, вже пройдено тендерні процедури, виготовляють 560 табличок, які нададуть всім нацпаркам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-