Кіото нагадує іноземним туристам про етикет через смартфон

Кіото нагадує іноземним туристам про етикет через смартфон

Укрінформ
В японському місті Кіото з 30 вересня іноземні туристи почали отримувати на смартфони нагадування про правила гарної поведінки.

Це пілотний проєкт, який з'явився через те, що місцеві жителі стали все частіше скаржитися на поведінку туристів. Гості міста, наприклад, без дозволу фотографують гейш та їхніх учениць - майко, повідомляє Kyodo News.

Тестування розсилки відбулося на популярній туристичній вулиці Ханамікодзі, де зосереджені історичні будівлі та чайні будинки.

Нагадування про гарні манери англійською та китайською мовами розіслали всім, хто встановив на свої смартфони додаток з інформацією для мандрівників або орендував телефони в місцевих готелях.

Читайте також: Амстердам запроваджує найвищий туристичний податок у Європі

Повідомляється, що експеримент триватиме до 8 грудня. Потім влада оцінить вплив проєкту на поліпшення поведінки туристів, переглянувши відео з камер спостереження, встановлених на вулицях, та опитавши місцевих жителів.

Під час реалізації проєкту персонал, що володіє іноземними мовами, патрулюватиме територію й нагадуватиме туристам, які демонструватимуть зневажливу поведінку, про етикет. Також у районі розмістили плакати з відповідною інформацією.

Фото: Kyodo News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-