Просто неба, під землею та в космосі: як дивував DniPRO GogolFest

Просто неба, під землею та в космосі: як дивував DniPRO GogolFest

Фото
Укрінформ
Фестиваль сучасного мистецтва DniPRO GogolFest, що тривав у Дніпрі цими вихідними, презентував містянам чимало мистецьких подій, що відбувалися як просто неба, так і під землею та навіть у космосі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так збіглося, що фестиваль отримав визнання та увійшов до п’ятірки найкращих фестивалів Європи. Це – круто і це дає додаткові імпульси, аби люди відчули, що небо є, світ є. Наважтесь та починайте жити. Не ний, а будуй свій світ, своє місто, свій дім, свою країну", - сказав президент фестивалю сучасного мистецтва ГогольФест Влад Троїцький перед початком опери PRO dni PRO, якою було розпочато фестиваль на площі Героїв Майдану просто неба.

Він додав, що опера PRO dni PRO була спеціально створена для Дніпра.

Просто неба, під землею та в космосі: як дивував DniPRO GogolFest / Фото: Микола М'якшиков / Укрінформ

Організатори повідомили, що оперу змогли переглянути близько 4 тисяч глядачів.

Упродовж другого дня фестивалю гості змогли відвідати 40 подій. Серед них – перформанси, вистави, музичні виступи, лекції, сінематека та розваги для дітей.

"Родзинкою" театральної програми став показ site-specific проєкту від режисера Дмитра Костюминського "ДніПРОметей Повсталий" у недобудованій шахті метро "Центральна", виникнення якого у Дніпрі стало можливим завдяки працівникам Дніпрометробуду. Вони взяли на себе всю підготовку локації та забезпечували її повну надійність для артистів та глядачів.

Щоб потрапити в шахту, глядачі отримували необхідне екіпірування і групами по 10 осіб спускалися ліфтом на глибину 50 метрів під землею.

У підземеллі на чотирьох локаціях їм показали чотири міфи про Прометея, який боровся за свободу людини перед божествами. 

Оскільки всі охочі не могли потрапити безпосередньо на місце події, все, що відбувалося під землею, транслювали.

Читайте також: Гості замку «Радомисль» мали нагоду потрапити в різні країни та епохи

Одним з головних просторів DniPRO GogolFest стали кіностудія Contrabas video prod та 51 телеканал, де впродовж двох діб відбулося понад 100 музичних, театральних, перформативних подій. На кіностудії вирувала головна музична сцена, перформативні програми, художні виставки, інсталяції, лекторії, майстер-класи, кіно, андеграундні вечірки та фудкорт.

"Родзинкою" останнього дня DniPRO ГогольFest стала опера-реквієм IYOV в аерокосмічному центрі. Це містично-театральне дійство від режисера Влада Троїцького та композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка, що увійшло до топ-10 опер світу за версією міжнародного конкурсу Music Theatre NOW, у якому змагалися 436 вистав із 55 країн.

Фестиваль DniPRO ГогольFest пройшов за ініціативи та підтримки генерального партнера – програми Дніпровської міської ради "Культурна столиця". Фестиваль у Дніпрі відбувся вперше.

Нагадаємо, мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва "ГогольFest" став одним із переможців престижної європейської премії EFFE Awards 2019-2020 та потрапив до топ-5 фестивалів Європи.

За час існування (з 2007 року) його відвідали 575 тисяч глядачів, на 13 локаціях у трьох містах відбулося чотири тисячі подій, в яких взяли участь 20 500 українських та 1200 закордонних митців з понад 40 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-