На Рівненщині створили віртуальний музей князів Острозьких

На Рівненщині створили віртуальний музей князів Острозьких

Укрінформ
Віртуальний музей історичної спадщині князів Острозьких створили на Рівненщині.

Презентовано проект під час форуму «Культурна спадщина в ХХІ ст. Князі Острозькі», який відбувся в Національному університеті «Острозька академія», повідомляють організатори форуму на своїй сторінці в Facebook.

«Віртуальний музей спадщини князів Острозьких - перша спроба синтезувати всю наявну інформацію про надбання князівського роду у вигляді онлайн-платформи для дослідження та популяризації спільної історії. Перший етап проекту, що включав створення вебресурсу та наповнення його матеріалами про спадщину князів в Острозі здійснено за підтримки Українського культурного фонду. За допомогою сучасних технологій, зокрема методу фотограмметрії, було оцифровано понад 20 автентичних експонатів XIV-XVII ст.», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У херсонському аеропорту відкрили сенсорний інфоцентр для туристів

Зазначається, що для створення однієї 3D-моделі зроблено від 400 до 1500 високоточних фотографій. Також створено п’ять відео віртуальної реальності, які занурюють глядача в атмосферу міста та розповідають про історію та діяльність роду Острозьких.

Упродовж роботи форуму «Культурна спадщина в ХХІ ст. Князі Острозькі» усі охочі змогли перенестися до віртуальної реальності, аби дізнатися нові цікаві факти про спадщину княжого роду Острозьких.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Віртуальний музей історичної спадщині князів Острозьких» вартістю у 415 тис. грн переміг у конкурсі Українського культурного фонду «Створюємо інноваційний культурний продукт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-