Львівщина пропонує мандрівникам відвідати нафтову дестинацію

Львівщина пропонує мандрівникам відвідати нафтову дестинацію

Фото
Укрінформ
Непересічну туристичну локацію запропонувало любителям мандрів Управління туризму та курортів Львівської ОДА.

Воно запрошує до Борислава – унікального міста, яке виросло на промисловому нафтогазовому та озокеритовому родовищах і в минулому було одним із великих промислових центрів Галичини, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«Місто Борислав, оспіване Іваном Франком, незаслужено опинилось поза популярними туристичними маршрутами Львівщини. Між тим, воно може принести чимало несподіваних відкриттів мандрівникам. Зокрема, тут діє Музей нафтової і газової промисловості України. Його експозиція знайомить відвідувачів з історією розвитку бориславського нафтовидобутку — найстарішого нафтового промислу України кінця ХІХ ст. — початку ХХ ст. Цікавими експонатами є діючі макети та об’єкти просто неба – груповий привід видобутку нафти і газу, дерев’яний та металевий збірники нафти, свердловина «СВ 655 БОДЕН КРЕДИТ», пробурена у 1902 році»,- зазначається в повідомленні.

Борислав/ Фото: Львівська ОДА

Історико-краєзнавчий музей міста розповідає про 600-річну історію Борислава, про його славетних мешканців, серед яких Йоган Зег, Іван Франко, Стефан Ковалів, Ірина Сеник.

А в міському парку культури встановлені верстати-гойдалки, які здійснюють глибинний видобуток нафти й газу. За їхньою роботою можна спостерігати, відпочиваючи на природі.

Путівник Бориславом вказує також на гірськолижний комплекс «Буковиця», який забезпечує активний відпочинок і влітку, і в сніжну пору року. Тут функціонують дві траси завдовжки 1050 м та 850 м, також запроектована гірськолижна траса протяжністю 1400 м, яка відкриється вже у наступному сезоні. На трасах ГК «Буковиця» розміщено три витяги: Leithner-Poma – 800 м, Doppelmayr – 700 м, Tatrapoma – 300 м. Для комфортного перебування гості комплексу можуть користуватись багатьма послугами, як-от прокат спорядження, послуги досвідчених інструкторів, гірськолижна школа та дитячий спортивний клуб, сервісне обслуговування спортивного спорядження.

Читайте також: День туризму у Славському відзначать веловечіркою посеред гір

Бориславський храм Св. Анни УГКЦ – це не лише одна із найстаріших святинь міста, але й відомий Міжнародний паломницький центр. Сюди приїжджають за зціленням. Саме тут зібрані мощі понад 700 святих. У минулому – це колишній римо-католицький костел Святої Барбари, збудований та освячений 1900-1902 рр. у формі латинського хреста за проектом польського архітектора Станіслава Маєрського. Храм оздоблений великими вікнами з фігурними вітражами, стіни муровані з червоної шліфованої цегли, вхід обрамлений порталом з двома напівколонами. Варто зазначити оригінальність вежі, де встановлено великий чотиристоронній годинник, який колись слугував орієнтиром часу для мешканців, адже це була найвища споруда в місті.

Борислав й околиці відкривають великі пропозиції для гастротуризму. Зокрема, фермерське господарство «Техас», запрошує скуштувати та придбати свіже молоко, фермерські сири та сало власного виробництва. На фермі розводять свиней породи угорська мангалиця, овець гірськокарпатської породи, індиків та кіз.

Також у Бориславі можна полікуватися мінеральною водою з джерел № 3 – гідрокарбонатного натрієво-кальцієвого складу з підвищеним вмістом органічних речовин (типу «Нафтуся») – та № 5 – мінеральна вода гідрокарбонатнохлоридного кальцієво-натрієвого складу. Лікувальні властивості води такого типу широко використовуються курортами «Шкло» та «Східниця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-