У Тернополі встановлюють туристичні таблички зі шрифтом Брайля

У Тернополі встановлюють туристичні таблички зі шрифтом Брайля

Фото
Укрінформ
У Тернополі встановили 12 табличок, які містять описи цікавих туристичних об'єктів шрифтом Брайля. Також інформацію можна сканувати через гаджети.

Про це сказав директор Тернопільського міського інформаційно-туристичного центру Тарас Ковальчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зробили те, про що вже давно хотіли деякі гості міста й тернополяни, які позбавлені можливості на власні очі побачити історико-архітектурні пам’ятки та цікаві туристичні об’єкти нашого міста. Антивандальні таблички, які вже почали встановлювати, мають не тільки шрифт Брайля із відповідними поясненнями-описами того чи іншого цікавого об’єкту. Нові знаки дозволять сканувати їх через гаджети. Інформацію помістили сімома мовами. Поки що встановили 12 таких туристичних табличок, кількість яких зростатиме», - зазначив Ковальчук.

За його словами, одна із туристичних табличок сьогодні з’явилася у середмісті, біля тристороннього годинника, який, до речі, посів перше місце у списку понад 300 історичних об’єктів у 15 містах України щодо кількості сканувань з початку цього року. Підраховано, що загалом цей оригінальний годинник було проскановано чотири тисячі разів, десять відсотків із них – іноземцями.

Читайте також: Пленер на копрі й зона відчуження: Кривий Ріг кличе на Industrial Fest

До кінця року в місті також апробують мобільний туристичний додаток про Тернопіль. На ньому засновник міста Ян Амор Тарновський «проводитиме» віртуальні екскурсії давніми куточками міста, які буде відтворено в мобільному додатку.

Фото: Тернопільський ТІЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-