Говерлу на День Незалежності зі сторони Франківщини підкорили понад 2 тисячі людей

Говерлу на День Незалежності зі сторони Франківщини підкорили понад 2 тисячі людей

Укрінформ
На День Незалежності зі сторони Івано-Франківської області на Говерлу піднялися понад 2 тисячі людей. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник відділу рекреації Карпатського національного природного парку Микола Панчук. 

"На День Незалежності зі сторони Івано-Франківської області на Говерлу піднялись більше 2 тисяч людей. З них близько 400 – діти, які відпочивають на Яремчанщині, люди з інвалідністю та учасники АТО", - сказав Панчук.

Він зауважив, що пік сходження на Говерлу в останні роки відбувається двічі на рік: на День Незалежності та на День Конституції України. Цю традицію, зазначив науковець, започаткували за часів президентства Ющенка, тоді як раніше найбільш масове сходження на Говерлу здійснювали на свято Івана Купала.

Читайте також: Патріоти, не затопчіть Говерлу!

"Кількість туристів, які сходять на Говерлу на ці свята, щороку зменшується. Раніше ми фіксували 24 серпня і до 5 тисяч людей, які піднімались на Говерлу", - зауважив Панчук.

Він запевняє, що туристи сьогодні стали більш культурні й у Карпатах майже зовсім після себе не залишають сміття. Втім, найбільше непотребу скупчується біля підніжжя Говерли, де нині активно торгують підприємці. Там сьогодні працюють до 30 МАФів.

Говерла (пол. Howerla, рум. Hovârla, угор. Hóvár) — найвища вершина Українських Карпат і найвища точка України, висота якої становить 2061 м над рівнем моря. Розміщена в гірському масиві Чорногора, на межі Яремчанської міськради Івано-Франківської області та Рахівського району Закарпатської області за 17 кілометрів від кордону з Румунією. Назва походить від румунського howirla, що означає "важкопрохідне підняття".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-