На Прикарпатті влаштують Свято сливи

На Прикарпатті влаштують Свято сливи

Укрінформ
У селі Надорожна, що в Тлумацькому районі Івано-Франківщини, 28 серпня відбудеться гастрономічний фестиваль "Свято сливи".

Про це повідомляє "Фіртка" із посиланням на директора Дністровського регіонального ландшафтного парку імені Сергія Дідича Михайла Ковтуна.

Основною метою заходу є відновлення, збереження та розвиток традицій сливового садівництва на Прикарпатті, популяризація покутської кухні та екотуристичного потенціалу села Надорожна і Тлумацької ОТГ в цілому.

Ще з давніх часів на благодатній надорожнянській землі завжди гарно родили сливи, з яких місцеві жителі готували різні цікаві смачні страви не тільки для себе, а, подейкують, й на експорт. Тому село Надорожна іноді називали "Сливоград", а місцеве населення – "слив’єнники".

Читайте також: На криворізький фестиваль меду привезли 20 тонн солодкої продукції

Фестиваль покликаний відкрити для гостей краю його історичну, культурну та рекреаційну, а особливо гастрономічну привабливість, сприяння розвитку туристичного потенціалу Тлумаччини. Окрім цього, фестиваль має на меті зібрати однодумців довкола ідеї пропагувати екологічну культуру.

Місія - привернути увагу і актуалізувати питання збереження та пропаганди етнічно-культурної та гастрономічної спадщини Покуття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-