Сума туристичного збору в Києві зросла на 35%

Сума туристичного збору в Києві зросла на 35%

Укрінформ
За перший квартал 2019 року сума туристичного збору в Києві зросла на 35%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє Управління туризму та промоцій КМДА у Facebook

"Якщо туристичний потік не зміниться, то за рік Київ збере 45-50 млн гривень (для порівняння, у минулому році було зібрано 25,3 млн гривень туристичного збору)", - йдеться в повідомленні.

В Управлінні зазначили, що підвищення ставки туристичного збору не вплинуло на кількість туристів у Києві.

"В столиці одна з найнижчих ставок туристичного збору в світі. Введення туристичного збору – практика всього світу щодо розвитку міст. От і для Києва 14 лютого 2019 року Київрада затвердила нові ставки туристичного податку, які склали: 1% – для іноземців та 0,4% – для українців", - повідомили в КМДА.

Читайте також: У Запорізькій області вдвічі зросли надходження від туристичного збору

Водночас зазначається, що близько 70% хостелів в Україні працюють у тіні, не сплачуючи туристичний збір та податки. Для легалізації хостелів потрібно прийняти закони, де вперше буде юридичне визначення поняття "хостел", як це вже давно зроблено в Європі. Такими законами можуть стати зміни до ЗУ «Про туризм» та ЗУ "Про житлово-комунальні послуги".

Крім цього, Київ створює "Реєстр хостелів міста", які працюють офіційно та сплачують туристичний збір. Скоро їх можна буде побачити на сайті Управління туризму та промоцій КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-